LIVE

A+ A A-
24 sep

Stočnom izložbom završen Cazinski sajam 2013

Stočnom izložbom završen Cazinski sajam 2013 Stočnom izložbom završen Cazinski sajam 2013

Prikazano blizu stotinu grla krupne stokeCazin i Unsko-sanski kanton svoj razvoj zasigurno mogu bazirati na poljoprivrednoj proizvodnji. Potvrđeno je to još jednom na Kantonalnoj izložbi stočarstva „Cazinski sajam 2013“ održanoj proteklog vikenda. Drugog dana Sajma, na stočnoj pijaci u Slatini održana je Izložba stočnog fonda Unsko-sanskog kantona. Veliki broj posjetitelja imao je priliku vidjeti gotovo stotinu grla krupne stoke, a osim revijalnog i ove je godine organiziran i takmičarski dio u kojem je za vlasnike najboljih grla obezbjeđen nagradni fond od preko 8.000 KM.

Općina Cazin može biti ponosna na svoje poljoprivredne proizvođače. Ono što se moglo vidjeti u dva dana Cazinskog sajma potvrda je velikog truda i rada naših poljoprivrednika ali i opredijeljenosti Općine da podrži i učini sve da se ovakva poljoprivredna proizvodnja u budućnosti samo poboljša.12. Kantonalna izložba stočarstva

Centralni događaj Cazinskog sajma bila je stočna izložba na kojoj je veliki broj posjetitelja imao priliku vidjeti blizu 100 grla krupne stoke.

U takmičarskom dijelu programa, ocjenjivačka komisija je birala najbolja grla u pet kategorija, za koje je bio pripremljen nagradni fond u iznosu od 8.100 KM. U kategoriji krave muzare takmičila su se 23 grla, a prvo mjesto i novčanu nagradu od 1.000 KM osvojilo je grlo vlasnika Hilmije Nukića iz Bihaća. U kategoriji visoko steone junice, u takmičarskom dijelu programa učestvovala su 33 grla, a prvo mjesto i novčana nagrada od 1.000 KM pripala je grlu, čija je vlasnica Esma Jašaragić iz Cazina. U kategoriji bikovi, komisija je birala tri najbolja grla među 16 izloženih, a prvo mjesto i nagradu od 800 KM dobilo je grlo vlasnika Hašima Šepića iz Cazina. Cazinski sajam 2013U kategoriji konja, komisija je izabrala tri najbolja među 32 izložena, a prvo mjesto i nagradu od 500 KM osvojilo je grlo čiji je vlasnik Bešir Lipovača iz Bihaća. U kategoriji stada ovaca bilo je izloženo 11 stada, i sve tri nagrade pripale su Cazinjanima. Prvo mjesto i nagradu od 500 KM osvojilo je stado vlasnika Mirzeta Babića.

Poljoprivredna proizvodnja na godišnjem nivou osigurava milione konvertibilnih maraka za život u Općini Cazin, pa je ovakva manifestacija idealna prilika da se građanima predstavi sve ono što vrijedne ruke naših poljoprivrednika proizvode.12. Cazinski sajam

Općina Cazin ima preko 3.500 registriranih poljoprivrednih proizvođača. Prva smo općina u proizvodnji mlijeka, uzgoju stoke, plasteničkoj proizvodnji. Naši ljudi žele raditi, žele proizvoditi, a na Cazinskom sajmu imali smo još jednom priliku vidjeti da rade kvalitetno i proizvode zdravo. Zato, kada je hrana u pitanju, neka vaš prvi izbor ubuduće bude isključivo domaće.   

Ocijeni
(0 glasovi)

Kenda Commerc

Maja Commerc

Vjenčanice Tamaris

Banja Vrucica

West Group

Alinea

Luna Park

MARKETING

ARHIVA

« Novembar 2015 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

PRATITE NAS

Radio Televizija Cazin © 2012 Sva prava prdržana. | Izrada i održavanje by: Administrator.